+386 1 2560 333 info@demat.si

DIGITALIZACIJA

Digitalizacija vezanega knjižnega gradiva ali arhivskega gradiva v polah do formata A3.

Digitalizacija se izvede v osnovnem slikovnem formatu, ki je lahko pretvorjen v JPEG, TIFF, PDF ali drug željen format. Glede na vaše zahteve se zajeto gradivo lahko shrani v barvnem, sivinskem ali bitonalnem načinu.

Ponujamo vam možnost pretvarjanja zajetega gradiva v standardne dokumentarne formate kot so PDF z OCR ali Microsoft Word. Ti dokumenti so lahko naknadno uredijo, da ustrezajo dostopu na zahtevo oziroma hitremu iskanju pojmov in dodatni obdelavi.

SKENIRANJE KNJIG
Oprema za skeniranje nam omogoča zanesljiv zajem vezanih dokumantov in knjig ne da bi jih bilo treba razstaviti, označiti in ponovno zvezati. Možno je skeniranje formatov od A6 do A4.
Po potrebi in vaši želji lahko skeniramo tudi drugačne formate, vendar je potrebno tiskovine razstaviti.

SHRANJEVANJE
Obdelane in urejene dokumenta vam lahko prenesemo na CD, DVD, prenosni USB nosilec ali na vaš FTP strežnik.

OCR
Ponujamo vam tudi storitev OCR (Optical Character Recognition – optično prepoznavanje znakov) za skenirane dokumente z uporabo programske opreme, ki omogoča pretvarjanje zajetega slikovnega gradiva v besedilno informacijo, ki omogoča iskanje po pretvorjenem besedilu.

Stran je v poskusnem obratovanju, zato so še možne spremembe pri samem sistemu izračunavanja in naročanja. A kljub temu ste vljudno vabljeni, da si izračun naredite in tudi naročite željeno tiskovino. Sami izračuni so zaenkrat limitirani na novost v naši ponudbi - velikoformatne inkjet tiskovine - velikoformatni plakati (od 330x330mm pa vse do formata B0+), kar pa bomo v prihodnje razširili tudi na naše standardna tiskovine (trdo-vezane knjige, mehko-vezane knjige, prospekti, zloženke, vizitke in druge tiskovine). Opusti