+386 1 2560 333 info@demat.si

Drupa – ali je bilo vredno?

Vsekakor, mi smo bili tam in bilo je vredno vsakega koraka. 17 hal, ki ubije voljo do natančnega pregleda in omejen čas, ki ga ni na pretek, sta kljub vsemu botrovala dobremu izplenu: polno informacij, katerih na netu ali od dobaviteljev enostavno ne dobiš.

Na kratko: veliko novosti v tisku in dodelavi sicer ni bilo, je bil pa viden napredek prejšnjih napovedanih tehnologij. Tokrat je ni nihče “ukradel”, kot se je zgodilo na prejšnji DRUPI v letu 2012, pač pa so vsi, ki so bili tam imeli kaj videti. Bolj ali manj delujočo tehnologijo od Lande, pa formatne preskoke pri večini ponudnikov tiskarske tehnologije, pa množičen prehod na velikoformatni (beri B1) digitalni tisk na podnožju offset strojev. V dodelavi pa vse polno avtomatizacije na vse področjih. Kakorkoli že, bilo je zanimivo, naporno, pa tudi zabavno.

Stran je v poskusnem obratovanju, zato so še možne spremembe pri samem sistemu izračunavanja in naročanja. A kljub temu ste vljudno vabljeni, da si izračun naredite in tudi naročite željeno tiskovino. Sami izračuni so zaenkrat limitirani na novost v naši ponudbi - velikoformatne inkjet tiskovine - velikoformatni plakati (od 330x330mm pa vse do formata B0+), kar pa bomo v prihodnje razširili tudi na naše standardna tiskovine (trdo-vezane knjige, mehko-vezane knjige, prospekti, zloženke, vizitke in druge tiskovine). Opusti